Putovanje motorom

Tri pasa Švajcarske

Gde počinje? Andermatt

Gde se završava? Andermatt

Koliko je to dugačko? 125 km

Zašto je super?

Ruta laka za navigaciju koja obuhvata tri neverovatna alpska prelaza sa kompletnom rutom koja se može izvesti za jedan dan.

Šta treba da znam?

Tri prolaza Susten, Furka i Grimsel nalaze se u alpskom regionu Švajcarske, prelazeći Bernske Alpe na nadmorskoj visini iznad 2000 metara. Prolazi su uglavnom zatvoreni između oktobra i maja.

Grimsel je uglavnom favorit zbog višestrukih krivina sa dobrom asfaltnom podlogom na putu prema gore, kada se krećete u smeru kazaljke na satu, sa pogled na smaragdno plava jezera na putu dole. Prevoj Furka je viši, najviši vrh od 2429 metara, put je nešto uži i ne sa tako dobrim asfaltom, ali je ipak odličan put za vožnju, isto kao što je i Susten.

Rhone glečer, Furka

Još nešto?

Mali alpski grad Andermat je dobro mesto za odmor, sa svim sadržajima i odličnom vožnjom istočno od tamo ako želite da se uputite dalje u Švajcarsku. Budite oprezni sa strogim ograničenjima brzine u Švajcarskoj i pokušajte da se ne zanesete; kazne su oštre. Takođe budite oprezni u saobraćaju tokom vikenda, i kao i kod svake vožnje u inostranstvu, pokušajte da se držite u svojim granicama i uživajte u pejzažu. Ako imate vremena, onda je vredno vožnje i prolazom Nufenen, južno od ove rute.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *